Meny Stäng

Uppfostran

Om du har köpt en bullterrier är det viktigt att du har klart för dig redan från början hur den bör uppfostras. Det här är en hundras som kräver en konsekvent och ganska strikt uppfostran, då den annars kan bli svårhanterlig i vuxen ålder.

Bullterriern är ofta väldigt envis och har en stark vilja. Det gäller därför att du som ägare visar att du är ännu envisare, och framför allt att det är du som bestämmer. Du får absolut inte låta din hund ta över kommandot i hemmet, då det kan bli svårt att ändra på detta senare, just med tanke på rasens starka vilja.

Du kan gärna låta din hund träffa andra hundar, men se till att du väljer vänliga och trevliga hundar. Det är absolut inte att rekommendera att du låter din hund hamna i slagsmål med andra hundar, då detta kan trigga igång den inneboende kamplusten hos hunden.

Visserligen kräver bullterriern en fast hand, men det är viktigt att du som ägare inte glömmer bort att den även behöver en stor dos kärlek. Din bullterrier kommer att bli både din och hela familjens bästa vän om ni visar den omsorg och kärlek, samtidigt som ni använder er av disciplin i uppfostran.

Om du vill ha en hund med mycket fart och vilja är en bullterrier definitivt ett bra val. Den kan vara ganska burdus och mycket intensiv, men den är också gladlynt och väldigt social och trevlig med rätt uppfostran.

Det här är en hund som kan hitta på många upptåg och det är faktiskt många som säger att bullterriern har en rejäl dos humor, något som det är lätt att instämma i då man har tillbringat några dagar med denna fina hundras.

De första åren kan vara ganska intensiva och ibland även jobbiga, men om du som ägare är beredd på detta och fortsätter med din konsekventa uppfostran av den unga hunden, kan du med tiden räkna med att få en mycket lojal och trevlig vän.